Internationale Modderdag

Om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven is in Nepal in 2009 het idee voor International Mud Day ontstaan. in 2013 werd de Modderdag naar Nederland gehaald door Schuttelaar & Partners en Veldwerk Nederland.

Internationaal wordt ModderDag gevierd in Nepal, Australië, Schotland, Engeland, Tanzania, Bangladesh, Mexico, Vlaanderen en de Verenigde Staten. Er is een International Mud Day facebookpagina. Op de site van het Nature Action Collaborative for Children is een aparte Mud Day pagina.

Sinds 2014 organiseren wij als Stichting Stad & Natuur de ModderDag op de Kemphaan. Dit was een groot succes met respectievelijk 250, 1000 en 3000 kinderen met ouders en opa’s en oma’s die een parcours van 3,5 of 1,5 kilometer door het bos mochten afleggen of lekker vrij in de modder gingen spelen. In 2017 hebben we dit project naar een hoger plan gebracht. Maarliefst 5 bedrijventeams op vrijdag, ruim 500 volwassenen op zaterdag en bijna 1200 deelnemers op de zondag gezinsdag trotseerden de verschillende afstanden van 2 tot bijna 9 km.

In 2018 organiseren we de Modderrun niet gelijk met Internationale Modderdag. Dit heeft alles te maken met het Broedseizoen. In overleg met Staatsbosbeheer hebben wij gekozen voor het weekend van 6 en 7 oktober, dit om de Flora en Fauna niet tot last te zijn.