Deelnemersinfo

–        Deelname aan de Modderrun is geheel op eigen risico.

–        Parkeren op de Kemphaan is mogelijk binnen de daarvoor bestemde vakken. Kom je op de fietst? Zet je fiets op de daarvoor bestemde plekken.

–        De route naar de Kemphaan per auto, fiets en openbaar vervoer kan je hier vinden: https://www.stadennatuur.nl/bezoek/de-kemphaan/submenu-de-kemphaan/bezoekersinfo-de-kemphaan/route-de-kemphaan.html 

–        Bij de kassa toon je je kaartje. Heb je geen kaartje ontvangen? Stuur dan een mail naar winkel@stadennatuur.nl. Print je kaartje uit of zorg dat deze goed leesbaar is op je telefoon.

–        Bij de kassa kun je waardevolle spullen als autosleutels in bewaring geven, deze spullen moeten in een A4 envelop passen. Dit is echter op eigen risico. Wij raden aan waardevolle spullen thuis te laten. In de omkleedtent kun je eventueel schone kleren achterlaten op eigen risico.

–        Alle deelnemers krijgen een polsbandje, zodat ze te herkennen zijn voor de organisatie.

–        Je kunt alleen starten in het tijdvak waarvoor je een kaartje gekocht hebt. Kom je met een groep? Verzamel dan voordat je bij de kassa komt, dit in verband met de doorstroming naar het parcours.

–        Er kan niet van starttijd geruild worden.

–        Het parcours is 9 km. Het is mogelijk om op ongeveer 4 km een shortcut te nemen en de route van 6 km op te gaan. Hierbij sla je een aantal hindernissen en een deel van het parcours over. Dit hoef je niet vooraf aan te geven bij de organisatie.

–        Er is halverwege het parcours een waterpunt

–        Gebruik de obstakels niet op een andere manier dan ze bedoeld zijn.

–        Langs het parcours staan fotografen. Op de facebookpagina www.facebook.com/modderrun posten wij de pagina’s van de fotografen, zodat je zelf kan zoeken naar jouw mooiste shot! Ook Stad & Natuur zal foto’s plaatsen van deze middag.

–        Er is een vaste EHBO post in de buurt van de kassa’s op het evenementenveld op de Kemphaan.

–        Afspoelen na afloop is mogelijk met natuurwater. Hier mag u geen shampoo en zeep gebruiken. Naast de natuurdouches kan er ook gebruik gemaakt worden van de douches op natuurcamping de Kemphaan, muntjes zijn na afloop bij de kassa van de Modderrun te koop voor €1,00. Controleer jezelf goed op teken!

–        Kledingadvies: Wij raden aan om een shirt met lange mouwen, lange broek en dichte schoenen aan te doen.

–        Is je kleding vies en wil je het weggooien? Samen houden wij het milieu in stand, dus vragen wij de ongewenste kleding thuis weg te gooien en niet hier achter te laten. Vergeet dus niet een vuilniszak mee te nemen.

–        Er is horecagelegenheid op het terrein voor een hapje en een drankje.

–        We lopen door het bos, daarom raden wij iedereen aan zich te controleren op teken.

–        Het parcours loopt door de bossen en over paden van Staatsbosbeheer. Wij proberen met deze run de natuur zo goed mogelijk intact te houden en terug te brengen in de originele staat. Wij hopen dat jullie hier allemaal aan willen bijdragen, door:
* Niet van de paden afwijken
* Geen afval (flesjes, verpakkingen ed) tijdens de run op en naast het parcours weg te gooien. Bewaar dit voor het finish terrein.

–        Bij slecht weer bepaalt de organisatie ism de hulpdiensten of doorgang van het evenement in alle veiligheid doorgang kan vinden. De organisator kan op grond van overmacht op laat tijdstip of tijdens het evenement besluiten het evenement geen doorgang te laten vinden. Bij afgelasting door overmacht zal vooralsnog geen nieuwe datum worden vastgesteld. In dit geval zal geen restitutie van inschrijfgelden en extra bestellingen aan deelnemer plaatsvinden.